torsdag 16. januar 2014

TOPP10 CRAP 2013

Varmer opp til topplista med de beste filmene fra 2013 med denne lista med ikke fullt så bra filmer. Jeg har og valgt å se bort i fra filmer som Scary Movie 5, inAPPropriate Comedy og Movie 43 da man vet hva man går til med slike filmer. Her er det de filmene som trodde de var Oscar kandidater (eller iallefall tar seg selv høytidelig) som får gjennomgå.

10. Carrie

Remake med lite nytt å tilføye historien. Dårlige 3D effekter, og plottet blir dratt veldig ut når en vet hva som kommer til å skje. Selv ikke Julianne Moore kunne redde dette togvraket.



9. Blue Jasmine

Remake av klassikeren "A Streetcar Named Desire" (1951). Woody Allen kludrer til en historie som kunne ha vært interessant uten hans maniske kameraarbeid og slitsomme manuskript.



8. The Wolf Of Wall Street

Martin Scorsese og Leonardo DiCaprio på autopilot. Ikke noe nytt og ikke noe minneverdig. Leo spiller den samme rollen han har gjort i de ti siste filmene han har spilt i.



7. Evil Dead

Fede Alvarez burde bestemt seg for om det er en remake eller en oppfølger. Plottet er akkurat som i den originale (bare med en jente i hovedrollen, for man kan jo ikke ha en gutt i 2013. Det er jo ikke politisk korrekt og så blir det jo så kleint når de andre guttene i filmen skal prøve å redde ham. Skikkelig homo blir det), men det er gjenstander i filmen som tyder på at dette skjer etter historien i den gamle filmen tidsmessig. Uansett er det splatterporno og ikke mye substanse i skrekken.




6. Mama

Et dataanimert japansklignende spøkelse som kommer fra den amerikanske borgerkrigen og dreper randoms fordi hun drepte sine egne barn og nå har adoptert to nye. Nei takk, dette er da ikke 2001. Det skumleste med denne filmen er den skikkelig dårlige parykken til Jessica Chastain.



5. Man Of Steel

Henri Cavill ser sykt bra ut. Amy Adams er søt. Det er det eneste positive jeg klarer å få frem om denne nye Supermann filmen. Next.



4. Elysium

" What a piece of shit", og det sier litt med tanke på at vi bare er på fjerde plass. Var det meninge at jeg skulle bry meg om de 'stakkars' menneskene på jorda burde du, Neill Blomkamp, funnet en annen en Matt Demon til å spille He-Man. Plottet er skikkelig oppbrukt, og det pleier aldri å funke når Jodie Foster skal spille unlikable bitch. Eneste positive med denne filmen var at det ikke var Tom Cruise som spilte hovedrollen.



3. The Lone Ranger

Johnny Depp spiller Jack Sparrow for femtende gang, og... hva? Er det ikke Jack? Nei vel. Johnny Depp spiller Johnny Depp for ørnte gang, og det er noen cowboys og indianere. Og Helena Bonham Carter spiller dame med korsett (wait, what?) Og ja, Depp har en dau fugl på hodet.



2. Oz: The Great And Powerful

Jeg veit ikke engang hvor jeg skal begynne. Casten, regissøren, den totale ødeleggelsen av alt som er positivt med det fantastiske OZ-universet. Hadde jeg ville sett på et dataspill hadde jeg kjøpt et dataspill. Og ja, det er en grunn til at dataspill ikke blir vist på kino. Cuz it's BORING AS HELL, og det er Oz: The Great And Powerful også.



BONUS: Diana (Ja jeg veit dette er å jukse, men screw you, dette er min liste).

Hvordan kunne dette gå galt? En fasinerende historie. En skuespillerinne som er sykt lik selve Diana og som faktisk har forbedret sine skuespillerevner på sine eldre dager (ja, Naomi Watts er Hollywood-eldre nå som hun har passert 40). Men den gang ei. Regien er stokkete, manskriptet en fadese og noen av replikkene er så dårlige at det var vondt å høre på. Skikkelig triste saker, og ikke fordi hun SPOILER SPOILER dør i en bilulykke på slutten. Da er man nesten glad på Watts vegne at det hele er over.



1. Behind The Candelabra

Whoow. Dette var en bad film. Og så innmari BAD også. Michael Douglas og Matt Demon har null kjemi. Sminken og aldringen/plastikken på begge er forferdelig. Historien er grei nok, ingen skjønner at Liberace er homo, enda han bruker mer glitter og diamanter enn Elizabeth Taylor. Han adopterer unge menn og lager kloner av seg selv, og så blir de forbauset da de blir byttet ut med yngre modeller. Denne filmen hadde stort potensiale til å bli en klassisk "So bad it's good", med istedenfor ble det bare "So bad it's bad".



Det var min CRAP 2013 liste. Hva er din?






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar