mandag 25. november 2013

TOPP15 kansellerte TV-serier

Om du er som meg blir du og lett addicted til bra TV-serier. Jeg er en sucker for drama, men det er ikke alltid vi får vite åssen det ender dessverre. Her er mine picks for beste kansellerte TV-serier:


15. United States of Tara (2009-2011)

United States of Tara gikk i tre fantastiske sesonger og handlet om en familie der moren har fler personligheter. Toni Collette (en av mine absolutt favoritter) spilte tittelrollen med glans, og vant en Emmy for den første sesongen. Seertallet var bra til å begynne med, men så begynte det å synke helt til Showtime kansellerte serien etter tre sesonger. Grunnen til at serien ikke havner lenger opp på listen er at den siste episoden passer perfekt som en serieavslutning. Og det enda det ikke var ment som en.14. Heroes (2006-2010)

Heroes ble kritikerrost over hele verden i den første sesongen, alle var hooked til TV-skjermen mandag kveld i USA, og resten av oss ventet i spenning på tirsdagen etter. Men så kom 2007s writer-strike, og den andre sesongen ble kort og usammenhengende. Da serien var tilbake i toppform i sesong tre hadde verden "moved on", og bare de hardbarka fansen var igjen. Det var nok til en sesong 4, men så var det stopp fra NBCs side. Men heldigvis på samme måte som med United States of Tara er slutten på sesong 4 den perfekte avslutning (hadde det bare ikke stått "To be continued..." etter episoden). Men serien vil for alltid stå igjen i historieboka som serien som ga oss den fantastiske " Save the cheerleader. Save the world ", og la oss ikke glemme den mest sexy supervillian ever aka. Zachary Quinto aka. Sylar.13. Married... With Children (1987-1997)

Married...With Children, eller Bundy som den heter på norsk, er en serie jeg har sett på helt siden jeg var liten. Humoren er perfekt for min smak, og det at det aldri ender godt, er fantastisk morro. Serien gikk i 11 sesonger før den plutselig ble kansellert, og Bundy fikk aldri en ordentlig slutt, og derfor er den nr 13 på min liste.12. Cybill (1995-1998)

Cybill Shepard er en skuespiller som klarer å både overspille og underspille på en gang. Det at hun fikk sin egen TV-serie på midten av 90 tallet er uforståelig. Men det lagt til side, så er Cybill er meget morsom liten gem der hun på en måte spiller seg selv som en struggling actress. Fabelaktige Christine Baranski spiller Cybills rike, over alkoholiserte bestevenninne (tenk Karen Walker fra Will & Grace), og Alicia Witt spiller hennes sarkastiske tenåringsdatter. En av seriens running gags er at Christine Baranskis karakter Maryann Thorp stalker sin eksmann "Doctor Dick", og i seriens siste episode blir hun og Cybill arrestert for drapet på han. Dette blir dessverre aldri oppklart. En annen litt morsom greie i serien er å se Cybill spille inn alle de rare reklamene og gjesterollene karakteren hennes er på audition for.11. Eerie, Indiana (1991-1992)

Dette er den eneste "barne" TV-serien på listen, men til gjengjeld er Eerie, Indiana en av de beste tween-seriene ever. Serien handler om Marshall Teller og hans familie og alt de opplever i den lille byen Eerie. Det ble dessverre bare spilt inn 19 episoder, men de 19 er til gjengjeld uforglemmelige. (og et stort pluss er at morra til Dawson i Dawson's Creek spiller morra til Marshall).10. Out of Practice (2005-2006)

Out of Practice har en stellar cast, Stockard Channing, Christopher Gorham, Ty Burrell, Paula Marshall, Jennifer Tilly og Henry Winkler. Serien handler om en familie med leger, og er like god om ikke bedre, enn for eksempel How I Met Your Mother og Two and a Half Men. Men likevel ble den kansellert etter bare en sesong, og er dessverre heller ikke gitt ut på dvd. Thank God for YouTube klipp.9. The Book of Daniel (2006)

The Book of Daniel skapte opprør blant den superkristne delen av USA. Og det med god grunn. Serien handler om en pillepoppende prest, som har en alkoholisert kone, en drugdealer datter og en homofil sønn (spilt av den utrolig søte broren til Neve Campbell, gjør deg selv en tjeneste å Google ham). Og ikke nok med det, alle pengene i prestesognet har forsvunnet inn i en mafiaskandale. Det kristne mellomklasse samfunnet i USA har aldri vært mer korrupt men heller ikke mer morro. Trist at en ikke kan se hvor historien ender.
8. The New Normal (2012-2013)

To homofile menn i et sunt forhold? Dette begynner å bli barnemat på amerikansk TV, men det at de skal ha barn med en surrogat ble for mye for Amerika. Seien var et friskt pust bland mange daterte sitcoms, men ble dessverre kansellert lange før sin tid.
7. Don't Trust the B in Apartment 23 (2012-2013)

Krysten Ritter, Dreama Walker og James Van Der Beek, Yes, Yes and Yes! Krysten Ritter er outrageous, Dreama Walker er søt (hun er en av mine Gossip Girl favoritter) og James Van Der Beek er full av seg selv. Jeg har desverre ikke fått sett hele denne serien enda, så heldigvis har jeg mer å glede meg til siden serien ble kansellert alt for tidlig.6. Grosse Pointe (2000-2001)

En TV-serie som parodierer innspillingen av Beverly Hills 90210, og som er skrevet av en av de som faktisk jobbet på det settet... JA TAKK! Grosse Pointe handler om en tenåringsserie som heter Grosse Pointe. Men drama bak kulissene er enda mer juicy enn det som foregår på skjermen. Alle de kjente karakterene fra BH90210 er tilstede, og scenene fra selve TV serien i TV serien er hysteriske.5. Ringer (2011-2012)

Sarah Michelle Gellar spiler tvillinger i denne spennende thrilleren. Den ene tvillingen tar over livet til den andre, og forviklingene er i gang. Serien er veldig spennende, og man sitter ytterst på setet i spenning av hva som kommer til å skje videre. Dessverre var serien ingen god match for tween TV kanalen THE CW, og plottet ble for innviklet til at serien klarte å få fler seere etter at historien var i gang. Heldigvis er de fleste av de store spørsmålene besvart innen den første og eneste sesongen er ferdig.4. G.C.B (2012)

Leslie Bibb spiller reformert mean girl som returnerer til sin hjemby i Texas etter at hennes utro mannen dør i en bilulykke. Serien tar for seg Bibbs oppgjør med sine tidligere mobbeoffer og meget kristne skolevenninner. Lederen i gjengen blir spilt av den fantastiske Kristi Chenoweth. Serien ble møtt med kritikk for måten den gjorde narr av det sinnsykt kristne miljøet i Texas, men Kristi Chenoweth som selv er en meget kristen stjerne var ikke enig i kritikken. Det er forskjell på å gjøre narr av og leke med forskjellige grupper i samfunnet. Serien kan være litt over-the-top for noen, men det er der humoren ligger. Og ekteparet Cricket og Blake Reilly er fantastiske!3. Veronica Mars (2004-2007)

Veronica Mars er en fantastisk serie. Kristen Bell spiller en moderne utgave av Nancy Drew, som både er high school student og privatetterforsker. Hvar sesong har et eller fler spennende hoved-mysterier, samtidig som Mars løser mindre mysterier i hver episode, og heldigvis er de alle oppklart før serien ble kansellert etter tre sesonger. Veronica Mars har en stor fanbase, kaldt Marshmallows, og sammen har de nå finansiert en spillefilm for å endelig avslutte historien om Veronica og hennes univers.2. Happy Endings (2011-2013)

Happy Endings er hysterisk morsomt. Ja, den begynte litt slapt, men da serieskaperne endelig fant fotstøtten eskalerte serien inn i hyperhumorland. Masse av humoren bygger på at man må kjenne karakterene, og man må følge med for dialogen er skarp og går veldig fort. Men det er akkurat hva jeg liker. En serie som er for intelligente seere, ikke bare vanlig TV-sappere. Serien ble dessverre kansellert etter tre sesonger enda den var kritiker rost og ble stemplet som " the best show you're not watching" av Rolling Stones. Jeg ELSKER serien, og eneste grunn til at den ikke havner på første plass er at jeg har serien på DVD, og at det på en måte er greit at det ikke kommer mer. Selv om serien ikke har en ordentlig slutt, går den på måte i en loop. Det begynner med et bryllup, og ender med et bryllup.1. POPular (1999-2001)

Popular er en skikkelig spesiell serie. Beskrivelsen virker som en hvilken som helst tenåringsserie om livet på high school. To jenter fra forskjellige gjenger, en populær og en outsider, må takle livet sammen da foreldrene deres bestemmer seg for å gifte seg med hverandre. Etter dette må de to gjengene lære seg å henge sammen. Et nokså enkelt plott. Det som skiller Popular fra andre serier er at beskrivelsen ikke beskriver serien i det hele tatt. Jo, hovedplottet er som i beskrivelsen, men det er alt rundt som gjør serien.De utspekulerte blonde i den populære gjengen er de beste utgavene av denne stereotypen noen gang portrettert på film. Ever. Jentene i Mean Girls (2004) blekner i sammenligning. Nicole, glimrende spilt av Tammy Lynn Michaels, er ondskapen selv. Brook, spilt av Leslie Bibb, er uskyldig utspekulert. Så har du Mary-Charry spilt av Leslie Grossman, som er den beste karakter noensinne. EVER. Jeg simpelthen ELSKER Mary-Cherry. Mary-Cherry er inappropriate loud obnoxious fabulous over-the-top fun! (se videoen under for bevis på at hun er den mest undervurderte karakter ever).Foruten om blondinene har du og en hel del syke ting som foregår i bakgrunnen av hovedplottet. De to retarderte tvillingene May og April Tuna, verdens største Star Trek fan og en kattesandspisende raring. Og det var her hele greia med den populære jocken som ville synge i skolemusikalen begynte, så alle High School Musical og Glee fans kan bare roe ned krangelen. Dere har alle fail.Jeg vil også tørre å påstå at POPular har den beste timen med TV noensinne produsert i episoden CAGED! (1x14). I denne episoden har alle jentene mensen samtidig, så guttene bestemmer seg for å låse de alle inne på den fabo jentedoen som er på skolen, The Novak. Her går det hett for seg, da jentene catfighter, leker Jepordy og rett og slett klikker i vinkel på en gang. Et subplot her er at læreren deres Miss Man, glimrende pilt av Diane Delano, blir kidnappet sammen med guttene etter at de tilfeldigvis får tak i hennes private SM hjemmevideo. Mannen på videoen liker ikke at guttene fikk se ham, og holder de gissel. Pure TV GOLD! En annen favoritt er episoden alle elevene må kle seg ut som en kjønnsykdom ;)Dessverre ble serien kansellert etter kun to sesonger, og ender på en sykt spennende cliffhanger. Den blonde bitcha Nichole meier ned den blonde Brook... og så er det over for alltid. Tv selskapet The WB hadde lovet Ryan Murphy en tredje og siste sesong, og Murphy har uttalt at Brook skulle ligge i koma på sykehus etter at alle beina i ansiktet hennes ble brukket i ulykken. Da de skulle ta av bandasjen var hun akkurat den samme, bare med brunt hår. Det hadde jeg elsket å se. Litt ut i sesongen skulle skolen gå konkurs, og alle skulle få diplom tidlig. Så skulle de alle sammen bo sammen i Melrose Place bygget siden Mary-Cherry hadde kjøpt opp bygningen. The End.
Så på en måte har jeg fått closure, men det er ikke nok. JEG VIL SE DET! og det er grunnen til at POPular ender på min første plass over beste TV serier som er blitt kansellert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar