søndag 10. november 2013

TOPP10 basert på 'comic-books'

10. Barbarella, Queen of the Galaxy

Jane Fonda er FANTASTISK som Barbarella. Filmen er skikkelig camp, og det er tegneserien den er basert på og. Et perfekt eksempel på to medier som smelter perfekt sammen.



9. X-2

På samme måte som Jane Fonda er FANTASTISK som Barbarella, er Hugh Jackman FANTASTISK som Wolverine. Dette har han bevist gang på gang, og aller mest i X-2. X-2 tar for seg bakhistorien til Wolverine, samtidig som den fortsetter plottet fra den første filmen. Alle elementene fra X-Men universet faller perfekt på plass i denne filmen, og styrer franchisen perfekt videre.



8. Batman Returns

Si hva du vil on Nolan's Batman trilogi, men den beste Batman-filmen er og blir Tim Burton's Batman Returns. Michelle Pfeiffer som Catwoman er AMAZING, og Burtons spin på Batman-universet er spennende. Bare synd han fremstår som streight og hele den underligende homoromansen med sidekick'n Robin er borte.



7. The Amazing Spider-Man

Med Andrew Garfield i tittelrollen, og Kristen Dunsts Mary-Jane byttet ut med Emma Stones Gwen Stacy, kom det endelig en bra Spider-Man adaptasjon. Kjemien mellom Garfield og Stone er til å ta og føle på, og visuellt er filmen stunning. Eneste som trekker ned en en litt for overdreven skurk.



6. The Avengers

Thor, Captain America og alle de andre kjekke superheltene i en film;Yes Please! The Avengers er en skikkelig popcorn film, og kunne lett blitt et mess, men Joss Whedon er stram i regien og alle bitene i puslespillet faller perfekt på plass.



5. The Addams Family

De fleste husker The Addams Family best som en 'Saturday morning cartoon', men serien begynte som en ensides tegneserie i The New Yorker i 1938. Filmen fremstiller perfekt den morbide og morsomme vibben i de gamle stripene.



4. Thor

Chris Hemsworth som Thor er FANTASTISK! Det samme er adaptasjonen av tegneserien til det store lærret. Filmen er spennende, vellaget og meget underholdene.



3. Captain America: The First Avenger

Chris Evens har en gutteaktig sjarm som er perfekt for patrioten Steve Rogers. Captain America: The First Avenger er en flott adaptasjon, og jeg liker den best av superheltfilmene fordi den faktisk er satt i tidsperioden tegneserien utspiller seg i. Ja, han transporteret til nåtid på slutten av filmen, og videre i franchisen, men overgangen er spennende så jeg godtar konseptet.



2. DuckTales

I 1987 kom en fantastisk TV-serie basert på Donald Duck og Uncle Scrooge tegneserieme til Carl Barks. DuckTales valgte å fokusere på Uncle Scrooge og nevøene, og adapterte og moderniserte til en viss grad tegneseriene. Resultatet ble enestående, og serien produserte 100 episoder. En skikkelig bragd for en TV-tegneserie på 80-tallet.



1. 30 Days of Night

Stilistisk er 30 Days of Night den beste adaptasjonen av en tegneseire jeg har sett. Atmosfæren er til å ta og føle på, akkurat som i tegneserien, og vampyrene er brutale som fy. En skikkelig gjennomført grøsser og en verdig førsteplass.



Det var mine Topp10. Hva er dine? Legg gjerne igjen i kommentarfeltet.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar