torsdag 31. oktober 2013

TOPP15 Halloween

I dag er det halloween, eller allehelgensnatt som det så fint heter på norsk, og hva passer vel ikke bedre enn å lage en liste om mine topp 15 Halloween relaterte filmer og serier! For variasjons skyld er det ikke bare slashere, men også thrillere, gysere og rett og slett filmer som setter meg i halloweenstemning.

15. THE ADDAMS FAMILY/ADDAMS FAMILY VALUES



The Addams Family/Addams Family Values lager perfekt halloweenstemning, uten å være en skummel film. Filmene er skikkelig sjarmerende og passer godt for hele familien.


14. ALIEN/ALIENS/PROMETHEUS



Jeg elsker Alien-serien (forutenom Alien 3 og Alien 4, de suger) og filmene er perfekte om en vil se en litt annen form for horror på halloween. Jeg elsker også Prometheus, og måten den er koblet til Alien filmene.

13. THE RETURN/ POSSESSION



Sarah Michelle Gellar er en av mine favoritt skuespillere (som du sikkert vil legge merke til på denne listen). Hun er årtusenskiftets 'screamqueen', men har også spillt i disse to fantastiske thrillerne. Så om du vil se noe som er litt skummelt, men ikke fullt ut en horrorfilm er disse øverst på min liste!

12. SLEEPY HOLLOW



Dette er den eneste Tim Burton filmen på min liste da jeg syntes de fleste filmene hans er teite, men det er noe eget ved Sleepy Hollow, og den får meg til å tenke på Halloween!

11. DON'T BE AFRAID OF THE DARK



Denne filmen har en fantastisk creapy stemning som passer perfekt til halloween. Huset historien utspiller seg i hadde vært det perfekte sted å hatt en skikkelig halloweenfest. Bare hold deg unna kjelleren... Jeg er også svak for Katie Holmes som gjør en glimrende rolle i denne filmen.

10. VACANCY



Dette er min favoritt "vi-har-kjørt-oss-vill-og-må-overnatte-her-på-dette-skumle-stedet" film.

9. HALLOWEEN/HALLOWEEN 2/HALLOWEEN H20



Ingen halloween liste er komplett uten Halloween-serien, og jeg velger derfor å plassere de beste filmene i serien på min niende plass. Den føste filmen er en klassiker, den andre filmen tar historien videre, og H20 avslutter det hele.

8. THE GRUDGE



Det har blitt laget mange remakes av asiatiske skrekkfilmer, men The Grudge er den eneste som har klart å bli bedre enn originalen. Det kan nok ha noe med at det er den samme regissøren, og at historien fremdeles fåregår i Japan i stedenfor å bli flyttet til USA. Stort pluss er det og at Sarah Michelle Gellar spiller hovedrollen i denne komplekse skrekkhistorien.

7. THE HAUNTING



Dette er altså filmen fra 1963, ikke den dårlige remaken fra 1999. The Haunting er an av mint to favoritt spøkelses-filmer, og kan få hårene til å reise seg selv midt på lyse dagen.

6. HELLBENT



Hellbent er noe så skjeldent som en queer grøsser. Filmen følger et ganske standar skrekkplott, men alle de dumme jentene som vanligvis løper fra morderen er her byttet ut med menn. Og han som dreper de er en av de mest sexy seriemordere ever ;)

5. 30 DAYS OF NIGHT



30 Days of Night er en av de mest stilistisk vakre skrekkfilmer som er laget. Filmen er og skikkelig spennende og skikkelig brutal. En ekte halloween-grøsser.

4. AMERICAN HORROR STORY



Har man satt av hele halloweendagen til å se på skrekk er TV-serien American Horror Story perfekt. Serien er genial i sin bruk av kjente skrekkelementer, og skikkelig spennende.

3. SCREAM/SCREAM2/SCRE4M



Scream-serien er fantastisk (foruten Scream3, som er skikkelig dårlig og ikke eksisterer i min verden). Filmene er perfekte for halloween om en vil skvette, skrike og le sammen med gode venner. Pluss Sarah Michelle Gellar spiller i en av mine favoritt scener i Scream2!

2. THE OTHERS



The Others er den andre av mine favoritt spøkelses-filmer. Nicole Kidman er stunning i hovedrollenrollen, og filmen er skikkelig creapy.

1. I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER



Førsteplassen går til en av mine all-time favoriter, I Know What You Did last Summer, eller fryktens Sommer som den heter så fint på norsk. Jeg simpelthen elsker denne filmen! Skuespillerne, historien, musikken, ...ja, simpelthen alt. Desverre fikk filmen er skikkelig dårlig oppfølger, men den trenger man ikke snakke om. Mye bedre å heller se denne filmen om og om igjen og bare nyte.




Dette var mine TOPP15 halloween filmer og serier. Håper du får noen tips, og kom gjerne med din liste nede i kommentarene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar