tirsdag 10. september 2013

TOPP10 James Bond/007 intro-sekvenser

For meg er det bare en James Bond, og det er Sean Connery. De første Connery-filmene er de jeg liker best, og med kanskje unntak av Diamonds Are Forever, mener jeg at de også er de beste Bond-filmene produsert. (Jeg har sett alle utenom Daniel Craig-filmene. Han er alt for fysisk lik skurkene Bond slåss mot, og derfor ikke en verdig 007 i mine øyne).

Men denne listen handler ikke om de beste James Bond-filmene, men om de beste introene. For er det noe med James Bond jeg liker bedre enn Sean Connery i hovedrollen, så er det alle de fantastiske intro-sekvensene til de forskjellige filmene. Jeg har for ordens skyld sett introene til Craig-filmene og, så listen blir komplett og oppdatert til nåtid.


NR 10. Goldeneye 1995Goldeneye fikk Bond frem i lyset igjen etter en lang pause, og jeg husker godt sangen gikk på radio til alle døgnets tider tilbake i 95/96. Jeg elsker sangen, og Tina Turner passer som en slags verdig arvtager etter Shirley Bassey med sin litt hese, sexy stemme.


NR 9. The Living Daylights 1987Man kan ikke ha en top 10 Bond-intro liste uten å ta med Norges gull-gutter A-HA, så de havner på niende plass på min liste.


NR 8. Tomorrow Never Dies 1997Sheryl Crowes intro sang er sexy. Skikkelig sexy. Og skikkelig dirrty. Det er nesten så jeg blir streight. Nei, jeg stryker den siste der... men sangen er HOT HOT HOT.


NR 7. Dr. No 1962Introen som startet det hele er ikonisk nok til å ende på en syvende plass, og selve kjenningsmelodien til Bond er fantastisk. (Jeg har melodien som vekkerklokke lyd på mobilen, og våkner hver dag med følelsen av at jeg skal på et spennende oppdrag).


NR 6. You Only Live Twice 1967Nancy Sinatra har en annen type sexy stemme enn Sheryl Crowes. Det er en viss uskyld i den, og det passer perfekt til plottet og tittelen til You Only Live Twice.


NR 5. Licence To Kill 1989Licence To Kill er episk. En skikkelig 007 power-ballade!


NR 4. A View to a Kill 1985A View to a Kill er en herlig blanding av en 80s popsang og en skikkelig Bond-storband melodi. Denne blandingen har blitt brukt før, som i post nr 9 på denne listen, men sammensettingen har aldri vært like fantastisk som i denne sangen av Duran Duran.


NR 3. Goldfinger 1964Mange vil nok plassere Goldfinger på første plass, både som Bond-sang og Bond-film (min favoritt Bond-film er From Russia With Love, som ikke engang kom med på denne listen. Oops...spoiler). Jeg elsker Shirley Basseys fremførelse og innlevelse i sangen, men det er allikevell to andre som er nærmere mitt hjerte.


NR 2. The Man With The Golden Gun 1974Denne sangen ender på min andre plass av en eneste grunn alene. Jeg syntes den er morsom. Skikkelig morsom. Det er også veldig morsomt at hun som synger sangen heter Lulu. Et skikkelig perekt Bond-pike navn. Sangen er også et perfekt eksempel på den type humor som blir assosiert med Roger Moores periode som 007. Jeg liker ikke denne typen Bond-humor, med unntak av denne sangen da, selvfølgelig.


NR 1. Diamonds Are Forever 1971Diamonds Are Forever er en av mine favoritt sanger. Ever. Jeg hadde elsket denne sangen enten det er en Bond-sang eller ikke. Shirley Bassey synger den perfekt, og sangen er en perfekt blanding av sex, sass og sensualitet. Tre egenskaper James Bond som karakter innehaver, og som Sean Connery utstråler. Selv om Diamonds Are Forever er den dårligste av Connery-filmene. Filmen er usammenhengende, plottet er litt kjedelig, og stilen fra de tidligste Bond-filmene er byttet ut med 70 talls rølp. Men jeg ignorerer alle de aspektene av filmen, og storkoser meg med introen og ikke minst sangen selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar