mandag 17. juni 2013

TOPP15 Nicole Kidman

Etter å ha sett den fabelaktige STOKER på kino her om dagen, begynte jeg å tenke på alle de andre fantastiske filmene med Nicole Kidman i en av rollene. Dette ble resultatet av en hard "battle royale" om de 15 beste (jeg begynte med 10, men det ble for vanskelig).

15. THE INVASION (2007)

Nicole Kidman gjør en glimrende rolle i denne invasjonen av romvesner som tar over kontrollen over kroppen til jordens befolkning.14. TRESPASS (2011)

I denne spennende trilleren spiller Nicole Kidman hustruen til Nicolas Cage. De to og datteren blir holdt gisler i sitt eget hus da Cage nekter å opne safen for inntrengerne.13. PRACTICAL MAGIC (1998)

Dette er den føste gangen Nicole Kidman spiller heks (andre gangen, BEWITCHED, er helt forferdelig) og filmen er en perfekt kombo av humor, spenning og sjarm. Sandra Bullock spiller søsteren hennes, og Stockard Channing og Dianne Wiest spiller tantene de bor hos.12. DOGVILLE (2003)

I denne filmen får Nicole Kidman vist at hun kan holde på publikum i en lengre tid, med bare de mest nødvendige props til hjelp.11. DEAD CALM (1989)

I denne trilleren er en ung Nicole Kidman stuck på en seilbåt i åpent farvann med sin ektemann Sam Neill og en psycotisk Billy Zane.10. COLD MOUNTAIN (2003)

Nicole Kidman må klare seg alene på familiegården da hennes store kjærlighet er ute å sloss i den amerikanske borgerkrigen.9. FAR AND AWAY (1992)

Rikmannsjenta Nicole Kidman og fattiggutten Tom Cruise (i den eneste filmen jeg takler han som skuespiller) rømmer til Amerika på jakt etter den amerikanske drømmen.8. AUSTRALIA (2008)

Nicole Kidman og Hugh Jackman er det perfekte paret i Baz Luhrmanns hyllest til Australia.7. BIRTH (2004)

Nicole Kidman er stunning i denne spesielle historien om en liten gutt som påstår han er hennes avdøde ektemann. Gutten vet om mange hemmeligheter paret imellom, og hun begynner å tro på gutten.6. FUR: AN IMAGINARY PORTRAIT OF DIANE ARBUS (2006)

I dette 'imaginary' portrettet av Diane Arbus spiller Nicole Kidman tittelrollen, og hun stråler som 'damen med kameraet'.5. STOKER (2013)

Stoker er et fantastisk stykke film, og Nicole Kidman (på lik linje med de andre skuespillerne) stråler på lærrettet.4. THE PAPERBOY (2012)

Dette er Nicole Kidman som du aldri har sett henne før. 'White-trach' til fingertuppen, og på evig jakt etter kjærligheten, som hun denne gang har funnet i den innsatte fengselsfuglen John Cusack. Zac Efron hjelper henne med å få mannen frifunnet, og hun leker med hans følelser for henne.3. MOULIN ROUGE! (2001)

Nicole Kidman er fantastisk som den prostituerte Satine som forelsker seg i den fattige skribenten Ewan McGregor i 1800 tallets Paris.2. THE OTHERS (2001)

Dette er en av de mest gjennomførte spøkelseshistorier på film, og Nicole Kidman passer perfekt som den litt strikte moren som bor med sine to små barn på en gammel herregård under andre verdenskrig.1. TO DIE FOR (1995)

Nicole Kidman spillern en ung blondine som gjør alt, ALT, for å komme på TV som 'seriøs journalist'.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar