fredag 10. mai 2013

TOPP20 TV-serie hår

Denne gangen har jeg laget en liste over de 20 beste TV frysyrene oppigjennom årene. Som frisør føler jeg at min kompetanse på dette feltet er superb ;)


20. VERONICA MARS - Kristen Bell i Veronica MarsVeronica Mars er en 'no fuzz' jente med ben i nesa, og hun prioriterer ikke mye tid på sveisen. Men til gjengjeld er den alltid på plass, og alltid 'to the point'. Og om håret er lengt eller kort, er det alltid kledelig. Derfor havner hun på 20 plass på listen.

19. CLAIRE BENNET - Hayden Panettiere i HEROESOm fargen er gyllenblond, eller mørkebrun (som hun har i den alternative fremtiden) er sveisen alltid 'spot on', og selv om Claire er med på å redde verden gang på gang har hun alltid tid til å ordne sveisen.

18. ZOE HART - Rachel Bilson i Heart of DixieZoe Hart har den ferfekte 'ombre'fargen, så selv om sveisen ofte er et 'mess' fortjener hun likevell en plass på listen.

17. AMANDA WOODWARD - Heather Locklear i Melrose PlaceAmanda har den perfekte 'rich-bitch-don't-mess-with-me' sveisen, og da balsam ble mer allemannseie på midten av 90 tallet ble sveisen perfekt.

16. NEAL CAFFREY - Matt Bomer i White CollarSom eneste mann på listen, har Neal gjort seg fortjent til en plass fordi han har den perfekte 'jeg-er-slask-men-en-damn-kjekk-slask-og-jeg-lurer-deg-trill-rundt-og-du-liker-det' frisyre.

15. ALLY Mc BEAL - Calista Flockhart i Ally Mc BealSveisen til Ally er alltid et 'mess', men som Ally selv, er den et 'hot mess' og enten den er kort eller lang fortjener den en plass på lista.

14. PEGGY BUNDY - Katey Sagal i Married... With ChildrenPeggy har den mest perfekte tuperte og friserte frysyren på TV noensinne. Liker og godt at håret blir større og større jo lenger serien varer. Og hun skal ha kred for å faktisk frisere sveisen hver eneste dag, da Al ikke kunne brydd seg mindre om hvordan hun ser ut (selv om håret i virkelighete er en parykk).

13. JANE KERKOVICH-WILLIAMS - Jane Coupe i Happy EndingsJane er en perfeksjonist til fingertuppen, og sveisen (etter sesong en) er et resultat av dette. Det er aldri et hår som ligger feil, og den stilige bob'n er meget kledelig både til personligheten og til OCD-komplekset.

12. ALEXIS CARRINGTON COLBY - Joan Collins i DynastyAlexis har det perfekte 80 talls hår. Det er stort, det er 'se-på-meg' og det er ikke til å undervurdere. Alexis er meget utspekulert, og hun har plass til mange hemmeligheter i de store krøllene. Sveisen er og et ikon på Ronald Reagan dekadensen.

11. CARRIE BRADSHAW - Sarah Jessica Parker i Sex and the CityAkkurat som i menn, er Carrie ikke alltid like heldig med valg av frisyre og farge, men etter seks år på skjermen fikk hun det endelig til (både med frisyren og men drømmemannen) og vil alltid forbli et stilikon.

10. CORDELIA CHASE - Charisma Carpenter i Buffy the Vampire SlayerCordelia har den perfekte 'jeg-er-bedre-enn-deg' sveisen. Den har perfekt volum, perfekt lengde og perfekt finish. (Desverre blir sveisen forferdelig når Cordelia flytter over til serien 'Angel', men det er det lett å ignorere).

9. SUE ELLEN EWING - Linda Gray i DALLASOm Sue Ellen er en 'drunk' eller er en selvopptatt bitch eller er en undertrykt kvinne i et kjærlighetsløst ekteskap, så er Sue Ellen alltid fabulous på håret. Uansett. Og det er en bragd da man drikker hjemmebrent som blir gitt til en av hjemløse på gaten etter å ha våknet opp i en bakgate.

8. og 7. KAREN WALKER og GRACE ADLER - Meghan Mullally og Debre Messing i Will & GraceKaren Walker er alltid frisert 'to-the-tens', og selv om hun som regel kritiserer Grace for hennes hår, er også alltid Grace flott på håret. Dermed fortjener de hver sin plass på listen (dog Grace over Karen for min del).

6. DANA SCULLY - Gillian Anderson i The X-FilesScullys bob er det perfekte eksempel på en flott frisyre fra midten av 90 tallet. Den er kort, den er presis og den er ikonisk.

5. PATSY STONE - Joanna Lumley i Absolutely FabulousPatsy Stones ikoniske svinekam er alltid 'flawless'og den utvikler og oppdaterer seg med tiden. Dette er en kombinasjon som gjør seg fortjent til 5. plassen på min liste.

4. BREE Van De CAMP - Marcia Cross i Desperate HousewivesPå lik linje med at Bree som karakter utvikler seg i løpet av serien, gjør frisyren hennes også det. Men den første utgaven fra første sesong vil alltid stå igjen som et ikon på selve serien og Bree.

3.DIANE LOCKHART - Christine Baranski i The Good WhifeDiane Lockharts frisyre er flott. Den er skikkelig føhnet, og fargen er nydelig. Den er kanskje ikke like ikonisk som noen av de andre frisyrene, men jeg liker den godt nok til å plassere den som nr 3.

2. BUFFY SUMMERS - Sarah Michelle Gellar i Buffy the Vampire SlayerBuffy Summers har vært modig med mange av sine frisyrevalg, og fargen har variert fra platina til 'strawberry-blonde'. Uansett hvor mange vampyrer hun sloss med og hvor mange ganger hun redder verden, er alltid sveisen fantastisk å se på, og derfor fortjener hun 2. plassen på min liste.

1. RACHEL GREEN - Jennifer Aniston i F.R.I.E.N.D.S.Litt klisje er det å ha "The Rachel" på førsteplass, men sveisen er jo ikonisk for en grunn. Kvinner verden over kopierte frisyren på tidlig 90 tallet, som resulterte i at Jennifer Aniston lot håret gro. Rachel hadde derfor også mange andre fantastiske frisyrer igjennom serien, og det var sjeldent håret hennes ikke så bra ut.

Det var mine valg, hva er dine? Legg gjerne igjen en kommentar!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar