mandag 11. mars 2013

TOPP25: Movies

Enkelte filmer kan jeg se gang på gang uten å gå lei. Mine favoritter er satt alfabetisk, ikke etter rangering da det ble for vanskelig.

01: THE ADVENTURES OF PRISCILLA, QUEEN OF THE DESERT (Stephan Elliott, 1994)

Australsk film om tre Drag Queens som skal krysse Australia i en buss, de døper Pricilla. Fantastiskt soundtrack, masse humor og god underholdning.02: BEAUTY AND THE BEAST (Gary Trousdale & Kirk Wise, 1991)

Essensen av Disney renesansen på 90 tallet. Den vakre historien om jenta som forelsker seg i udyret som holder henne fanget på slottet sitt. Dette er Disney på sitt aller beste! "Beauty and the Beast" fremført av Angela Lansbury er også en av mine favoritt sanger.03: CAT ON A HOT TIN ROOF (Richard Brooks, 1958)

Nydelige Elizabeth Taylor og kjekke Paul Newman skinner i hovedrollene av denne adaptasjonen av Tennessie Williams skuespill.04: CINDERELLA (Clyde Geronimi, Wilfred Jackson & Hamilton Luske, 1950)

Klassisk Disney på sitt beste. Magi, fantastiske sanger og elskverdige karakterer gjør denne filmen til en vinner.05: THE COLOR PURPLE (Steven Spielberg, 1985)

Dette er en av de tristeste feel-good filmene jeg har på listen min. Oprah Winfrey og Whoopie Goldberg er perfekte i sine roller som de nedtrykte kvinnene de spiller i denne filmen.06: CONNIE AND CARLA (Michael Lembeck, 2003)

Plottet i denne filmen er hysteriskt. To cabaret-sangere må gå undercover som Drag Queens når de ser mafian drepe sjefen sin. Filmen er fyllt med nydelige musikalsanger og god humor. Toni Collette er AMAH-ZING!07: CRUEL INTENTIONS (Roger Kumble, 1999)

Nyinnspillingen av Dangerous Liaisons er perfekt. Sarah Michelle Gellar og Ryan Phillippe er perfekte i rollene som det utspekulerte stesøsken-paret. Andre høydepungt i casten er Christine Baranski som spiller moren til Selma Blair.08: DEATH BECOMES HER (Robert Zemeckis, 1992)

Denne sorte komedien får meg alltid til å le, og filmen er full av morsomme one-liners. En favoritt er "Earnest, you pushed me down the stairs". Goldie hawn og Meryl Streep er den perfekte combo av talent og utstråling.09: DOCTOR ZHIVAGO (David Lean, 1965)

Helt siden mamma viste meg denne filmen som liten (det er en av mammas favoritter også) har jeg elsket Doctor Zhivago. David Leans film er flott å se på og plottet er fengende. Scenen der Geraldine Paige stiger av toget vil for alltid være mitt bilde på glamour.10: EASY A (Will Gluck, 2010)

Emma Stone snek seg inn i hjertet mitt med denne lille quirky filmen. Miss Stone er virkelig en av de største nye tallentene der ute, og jeg vil for alltid kunne le av denne filmen.11: I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER (Jim Gillespie, 1997)

Denne filmen har jeg elsket siden jeg så den på TV sent en kveld da jeg gikk på barneskolen. Filmen skremte livet av meg, men nå har jeg sett den så mange ganger at jeg kan den utenatt. Skal jeg virkelig kose meg en kveld, popper jeg denne inn i DVD-spilleren og mimer med til de fleste replikkene. Sarah Michelle Gellars chase scene er den beste jeg har sett i en skrekkfilm noensinne.12: JURASSIC PARK (Steven Spielberg, 1993)

Jurassic Park har jeg også elsket helt siden pappa viste meg den som liten. Men pappa holdt meg for øynene da det var på det skumleste. Bildene jeg selv skapte i hodet ble heldigvis innfridd da jeg så filmen i sin helhet. Soundtracket er fantastiskt.13: LEGENDS OF THE FALL (Edward Zwick, 1994)

Den andre filmen, ved siden av The Color Purple, som får meg til å spiie som en liten unge hver gang. Historien om de tre brødrene, men Brad Pitt i spissen, som alle elsker den samme kvinnen er hjerteskjerende og nydelig å se på.14: THE LITTLE MERMAID (Ron Clements & John Musker, 1989)

Dette var min absolutt favorittfilm som liten. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett den. Filmen er fremdeles en favoritt, og historien om den lille havfruen som ønsker å være ett menneske er fremdeles fengende. Havheksen Ursula er en av de beste skurker på film noensinne!15: MISERY (Rob Reiner, 1990)

Dette var også en film jeg tilfeldigvis så på TV som liten. Misery skremte også vettet av meg. Til dags dato kan jeg sette på denne filmen og kjenne på redselen fra jeg var mindre. Kathy Bates er absolutt verdig sin Oscar for denne rollen.16: MURIEL'S WEDDING (P.J. Hogan, 1994)

Dette var filmen som startet mitt lange kjærlighetsforhold til Toni Collette. At filmen er Australsk er et stort pluss. Humoren er perfekt og historien om Murial som gjør hva som helst for å gifte seg er fengende. En sikker vinner.17: THE OTHERS (Alejandro Amenábar, 2001)

Dette var starten på mitt kjærlighetsforhold til Nicole Kidman. Filmen skaper en uhyggelig stemning som den holder på igjennom hele historien. The Others er selve essensen av begreper "less is more".18: ROMY AND MICHELE'S HIGH SCHOOL REUNION (David Mirkin, 1997)

Den ultimate 90s film. Humoren er perfekt, Mira Sorvino og Lisa Kudrow er perfekte og one-linerne er perfekte.19: A SINGLE MAN (Tom Ford, 2009)

Tom Fords debutfilm er et mersterverk innen filmkunsten. Julianne Moore og Colin Firth stråler på skjermen, og historien er gripende.20: THE SIXTH SENSE (M. Night Shyamalan, 1999)

M. Night Shyamalan debutfilm er creapy. Bruce Willis, Toni Collette og Haley Joel Osment gir alle solide rolletolkninger. Plottet er godt satt sammen, og historien godt fortalt.21: SOME LIKE IT HOT (Billy Wilder, 1959)

Marilyn Monroe stråler i Some Like It Hot. Humoren sitter som et skudd, og filmen får jeg alltid til å le av forviklingene.22: THELMA & LOUISE (Ridley Scott, 1991)

Nydelig filmet, nydelig historie og Brad Pitt er hot som fy. Susan Sarandon og Geena Davis er solide i tittelrollene.23: TITANIC (James Cameron, 1997)

Dette er min favorittfilm over alle filmer. Titanic har allt. En nydelig kjærlighetshistorie. Fantastiske action sekvenser og en cast som gir allt. Titanic startet også min kjærlighet for Kate Winslet.24: TO DIE FOR (Gus Van Sant, 1995)

Gus Van Sant og Nicole Kidman, "A match made in heaven". Kidman stråler som den ambisiøse småbyjenta som gjør hva som helst for å bli en TV-reporter.25: WHAT EVER HAPPENED TO BABY JANE? (Robert Aldrich, 1964)

Bette Davis og Joan Crawford i en psychotisk skrekkfilm fra 60 tallet. JA TAKK! Historien er gripende, og utfoldelsen av plottet er uhyggelig og fasinerende. En sann reise inn i det makabre.Dette var mine favorittfilmer. Men du har sikkert en helt annen liste. Legg igjen i kommentaren om du vil!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar