søndag 10. mars 2013

TOPP15 Buffy the Vampire Slayer.

Buffy the Vampire Slayer er min absolutt favoritt serie. Jeg har sett alle syv sesongene hele syv ganger,og det blir garantert syv ganger til. Jeg bestemte meg for å lage en oversikt over mine personlige favoritter. Episodene er listet opp kronologiskt etter hvor de kommer i serien.

No. 1: Profecy Girl (1x12)

Profecy Girl var den første episoden som underbygget at det ikke bare var en vanlig TV-serie jeg fulgte med på. Episoden viser begynnelsen på kompleksiteten serien begynte å utvikle seg i, og Joss Whedon fikk ønsket sitt i oppfyllelse. Buffy er et ikon.No. 2: Bewitched, Bothered and Bewildered (2x16)

Dette er en av mine favoritter fordi den er utrolig morsom. Xander vil ha tilbake Cordelia, og får Amy (som driver med heksekunst) til å lage en kjærlighetsfortryllelse. Men magien slår feil og alle andre utenom Cordelia forelsker seg i Xander isteden. Dette skaper masse forviklinger og problemer.No. 3: Becoming, Part II (2x22)

Dette er episoden som avslutter plottet med den gode vampyren Angel som sitt gamle ondskapsfulle og sjeleløse Angelus. Slutten på denne episoden er perfekt. Dette er også en av de første episodene Willow bruker magi.No. 4: The Wish (3x09)

Cordelia ønsker at Buffy aldri hadde kommet til Sunnydale, og dette skaper et alternativt univers med store konsekvenser. Dette er også den første episoden med Anya, som er hevndemonen som hjelper den uvitende Cordelia.No. 5: Earshot (3x18)

Buffy får ufrivillig evnen til å høre hva alle rundt seg tenker. Dette skaper mye innsikt i kretsen rundt The Slayer. Ettervert som Buffy hører alles tanker på en gang må gjengen finne en løsning før Buffy blir gal.No. 6: Fear, Itself (4x04)

Dette er min absolutt favoritt episode av serien. Et frathouse tilkaller ved et uhell en demon som lever på frykt. Huset de har pyntet for å skremme halloweengjestene sine blir plutselig et ekte horrorhus der dine verste mareritt blir virkelige.No. 7: Something Blue (4x09)

Willow har kjærlighetssorg, og prøver å kvitte seg med den ved hjelp av magi. Istedenfor gjør hun Giles blind, forlover Buffy og Spike og gjør Xander om til en demon-magnet.No. 8: Hush (4x10)
The Gentlemen kommer til Sunnydale og stjeler stemmene til alle innbyggerne. Dette gjør de for at ingen skal kunne skrike da de skjærer ut jertene deres. Buffy og gjengen må finne en måte å stoppe de på uten å kunne kommunisere på vanlig måte.No. 9: Restless (4x22)

Etter at Buffy, Willow, Xander og Giles kombinerte essensen sin for å beseire Adam, må de beseire The First Slayer i drømmene sine som en konsekvens av sammenslåingen. Denne episoden kommer og med mange hint om hva som kommer i de neste sesongene.No. 10: Triangle (5x11)

Willow og Anya må samarbeide for å få et troll de slipper fri fra en hammer tilbake i hammeren igjen. Denne episoden gir også et innblikk i Anyas liv før hun ble demon og kom til Sunnydale.No. 11: The Body (5x16)

Buffys mor dør av naturlige årsaker, og episoden tar for seg de nesten kjedsommelige timene som følger etter at en mister en nær og kjær. Denne episoden får meg til å sippe som en liten unge hver gang jeg ser den. En av de beste portrettene av et dødsfall noensinne.No. 12: "Once More With Feeling" (6x07)

En demon kommer til Sunnydale som gjør at alle bryter ut i sang og dans. Karakterene får endelig ut det de føler, men som de selv ikke kan sette ord på. Men alt er ikke bare fryd og gammen, synger man og danser for lenge dør man.No. 13: Tabula Rasa (6x08)

Willow misbruker magi, som ender med at alle karakterene får hukommelsestap. De husker ikke hvem de er, hvor de bor, eller at det finnes vampyrer.No. 14: Selfless (7x05)

Etter bruddet med Xander som forlot Anya ved alteret, har Anya blitt hevndemon igjen. Men alt er ikke som det engang var, og Anya angrer seg etter at hun har drept alle guttene i et frathouse. Vi får igjen se tilbakeblikk fra Anyas tidligere liv som hevndemon.No. 15: Conversations with Dead People (7x07)

Buffy, Willow og Dawn får alle besøk i natten av en person som ikke lever. Dette fører til tre veldig forskjellige samtaler med de døde om hva som har skjedd tidligere, og hva som ligger i fremtiden.Det var mine topp15, men det er sikkert ikke dine. Legg gjerne igjen din liste i kommentaren under :)

1 kommentar:

  1. Åh, likte dette innlegget veldig godt! Mange av dine favoritter e også mine! Minnet mæ på kor genial denne serien egentlig e!

    SvarSlett